Yeni Renault Master: Yenilikçi Ticari

Ticari araçlar, görünümden ziyade işlevselliğin daha fazla arandığı araçlardır. Daha fazla yük taşıması, daha fazla insan taşıması, her tarafında saklama hacimlerine sahip olması, kolay kullanılması, arıza vermemesi ve bütün bunları yaparken de düşük bir enerji sarfiyatına sahip olması istenir ticari araçların. Ne de olsa ekmek teknesi olan bu araçlar, uzun satış ömrüne sahip olurlar. “İşlevini yerine getirdiği sürece maliyet artırmanın ne anlamı var?” denilen ve onlarca farklı yükseklik, uzunluk, kapı kombinasyonları gibi büyük ürün farklılıklarıyla üretilen bu modelleri üretmesi harbiden de maliyetli. Bugün konuğumuz olan Renault Master, 43 yıldır satışta olmasına rağmen 4. nesline önümüzdeki sene kavuşacak. Bu süre zarfından 3 milyon adet satan Fransız ticari, kendisini rakipleri arasından öne çıkartacak güzel özelliklerle tanıtıldı.

Konsept araçlardan çıkmışçasına devasa ön farlar artık tamamen LED ünitelerden oluşuyor. Farların altındaki krom şerit, ortada retro Renault logosuna kadar uzanıyor. Logonun konumlandırıldığı ızgara, dikey ve sık iç şeritlerden oluşmakta. Yüksek kaputtaki karakter çizgileri ile araç gerçekten de dikkat çekici bir ön yüze sahip. Dik ve büyük ön cam, asimetrik konumlandırılmış anten, devasa yan aynalar ve bu aynalara taşınmış sinyallere yer verilen Master’da, artık bütün gövde panelleri tek parça üretilerek sağlamlığı artırılmış.

Aerodinamik verimliliğin artırılması için arkası önünden daha küçük tasarlanmış olan Master, ikonikleşmiş asimetrik arka cam tasarımına sahip. Stop lambalarını da LED tercih eden Renault, daha modern bir görünüm elde etmiş aracın her yanında.

Binek araçlardan alınan direksiyon simidi, tam dijital gösterge paneli ve sürücüye dönük multimedya ekranına sahip olan Master, otomatik versiyonlarında vites selektörünü direksiyon kolonuna taşıyarak orta konsolda yer açmış. Klima kumandaları ilk başta uzakta gibi görünse de manuel vitesli versiyonlarda vites orta konsola geldiği için erişim sıkıntısı yaşatmamak için ekrandan uzak konumlandırılmış. 135 litre iç mekan saklama hacmi sunan Yeni Master, orta koltuğu yatırdığınızda bir çalışma masasına sahip oluyor. Aracın her yerine USB-C soketleri ekleyen Renault, süspansiyonlu koltuk ve dönen koltuklar gibi opsiyonları da eklemeyi unutmamış. En arka koltuk sırasını 4 kişilik alabileceğiniz Renault Master, aynı koltuk sırası sayısına sahip rakiplerinden hep 1 kişilik daha fazla yere sahip. 22 metreküpe kadar yükleme hacmi sunan model, güncel güvenlik teknolojilerinin yanı sıra online olarak aracın takip edilip mobil telefonlar üzerinden kapıların açılıp açılmadığını görüntüleyebilmeniz gibi özelliklere de sahip.

Eskisinden daha geniş yükleme girişlerine sahip olan Master, 105-170 beygir arası değişen dizel motorlar, 180 ve 410 kilometre menzilli elektrikli versiyonlar ve hidrojen yakı hücreli olarak alınabilecek. 9 ileri otomatik şanzımanı opsiyonel olarak sunacak olan model, dizel motorlarında eskisine göre 1.5 litre/100 km daha yüksek bir verimliliğe sahip. Peki siz Yeni Renault Master’ı nasıl buldunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir